sunnuntai 19. elokuuta 2012

Naomi, Elle & Kate


1990-luku: huippumallit ja rokkarit yhdessä, nahkatakkeja, korkeita korkeja, tupakka huulessa, mustavalkoisia kuvia, punaista huulipunaa, isoja aurinkolaseja, Johnny Depp & Kate Moss, maiharit lyhyen mekon kanssa.

Keräilin lapsena ja aikuisenakin kivoja kuvia, ja jos tykästyin johonkin julkimoon aloin keräilemäään siitä juttuja vihkot täyteen. Leikkasin Seiskasta kuvia ja laitoin ne muovitaskuun tai liimasin vihkoon. Tämän käsittelyn saivat muun muassa Mika Häkkinen ja Lola Odusoga, Michael Jacksonista nyt puhumattakaan. Mutta paikan varhaisteinisydämessäni sai myös Naomi Campbell. Ajattelin, että Naomi on Michael Jacksonin ystävä ja tietenkin tykkäsin siitä osaksi juurikin siitä syystä. Ajattelin, että kun Naomi nyt luonnollisesti osallistuu mun ja Michael Jacksonin häihinkin...

Naomi Campbellin lisäksi lehtien palstoilla koikkaroivat muutkin huippumallit täyttäen pienen pääni viihdemaailman loppumattomalla tulvalla, ja pari kuvaa on syöpynyt verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi.

Yhdessä Naomi Campbell katselee sivulle sininen denim-liivi yllään, jalassaan punaiset PVC-housut, ja kultaisia koruröykkiöitä ranteissaan. Toisessa Elle MacPherson makaa jonkun ison koiran kanssa lattialla, mustat aurinkolasit silmillä ja leiskuvan oranssi tukka vapaana. Lapsuudenkodistani ne lehtileikkeet vielä löytyisivät, mutta etsiessäni niitä netin ihmeellisestä maailmasta mitä monipuolisimmilla hakusanoilla, en kuvia päässyt näkemään.

Lehdistä sain lukea jännittäviä tarinoita huumeiden käytöstä, näyttelijöiden ja rokkareiden ja mallien kolmiodraamoista, väkivallasta. Huippumallit perustivat ravintoloita ja kahviloita, olivat kuin yhtä suurta perhettä. Oi sitä yhteisöllisyyttä! Naomi Campbell teki levynkin, jonka tietenkin ostin myöhemmin ja omistan edelleen. Aivan kuten Naomi-nukenkin. Tämä kaikki jännittävä siis ennen hulluuskohtauksia ja alaisten pieksemistä, julkisia vieroitusjaksoja ja rumia narkkaripoikaystäviä, kai. Ja tietenkin kun rakastuin tulisesti Johnny Deppiin, piti alkaa vähän pitämään myös Kate Mossista. Mikä Hollywoodin Bonnie & Clyde!

90-luku edustaa mulle nykyään jonkinlaista vapautta, rakkautta ja rokkenrollia. Mallitkin halusivat olla kapinallisia. Seuraavassa kolme mallisuosikkiani: Naomi, Elle ja Kate.Ja vaikkei olekaan sitä rokkenrollia, niin huippumalleja kuitenkin seuraavassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti